Richtlijnen Corona in onze Praktijk

Richtlijnen Corona in onze Praktijk

RICHTLIJNEN CORONA IN ONZE PRAKTIJK

Beste patiënten,

Om veilige zorg te kunnen bieden in onze praktijk, en dus besmetting van patiënten en personeel met het coronavirus te voorkomen, vragen wij uw aandacht voor de volgende richtlijnen.

Algemene richtlijnen:

 • Maak u zich zorgen over uw gezondheid? Heeft u klachten? Kijk op Thuisarts.nl of u er zelf iets aan kunt doen.
  Op Thuisarts staat vaak ook wanneer u uw huisarts beter kunt bellen. U kunt ook kijken op moetiknaardedokter.nl
 • Twijfelt u nog? Of worden uw klachten erger? Dan kunt u altijd bellen naar de praktijk. Kom niet zonder afspraak naar de praktijk.
 • Zoals u gewend bent, zal de assistente u vragen stellen. Zij zal u ook vragen of u klachten heeft die passen bij een corona-infectie.
  Zo weet zij welke zorg op dat moment het beste bij u past, bijvoorbeeld een advies via de telefoon, een afspraak met de huisarts in de praktijk of bij u thuis.
 • Als u een afspraak heeft kom dan alleen, begeleiders wachten buiten.

 

Veilige zorg in onze praktijk
In onze praktijk zijn maatregelen getroffen die u en ons beschermen tegen overdracht van corona. De praktijk is zo ingericht dat aan alle eisen is voldaan om veilig zorg te kunnen verlenen. Er worden verspreid over de dag minder mensen tegelijk gezien, waardoor de wachtkamer zo leeg als mogelijk blijft en 1,5m afstand gewaarborgd is.
In de praktijk zijn plexiglas schermen geplaatst ter bescherming en ook zullen alle medewerkers handschoenen en een mondmasker dragen bij lichamelijk onderzoek, maar ook tijdens bijvoorbeeld het bloedprikken. Voor patiënten met de klachten die kunnen passen bij een corona-infectie zal een afspraak gemaakt worden op een apart spreekuur in de praktijk of komt de huisarts langs voor een visite.

Coronatest
Bij het geringste vermoeden van Corona verzoeken we u volgens de landelijke richtlijnen zelf een afspraak te maken voor een Coronatest bij de GGD, tel 0800-1202. Zodra de uitslag bekend is geeft u deze aan ons door, en dan kunnen we beslissen hoe uw klachten verder bekeken kunnen worden. Bent u te ziek om te komen of om naar de GGD te gaan, dan belt u ons en er volgt eventueel een eerdere beoordeling. Meer informatie staat op de site van de GGD ZL.

 

Vragen over Corona?
Voor algemene informatie en vragen over corona verwijzen wij u naar de volgende websites/instanties:

 • Veel informatie kunt u vinden op de website Thuisarts.nl. U kunt er ook een ‘zelf-test’ doen.
 • Met al uw vragen over corona kunt u terecht Landelijk informatienummer van het RIVM: 0800-1351 van 08:00 tot 20:00 uur
 • Voor uitleg over het coronavirus in begrijpelijke taal én in andere talen, ga naar de website van Pharos.

 

 

 

 

 Translate »
Call Now Button